Не було жодного "ремонту"
/ Прес-служба президента Порошенка

Політолог Петро Олещук розвінчує чергову "зраду" про реванш та пояснює справжні причини останніх резонансних зі знаком "-" подій.

Люблю читати щоденні історії про «реванш».

Ну той, страшний і невблаганний.

У тих, хто пропагує концепцію «реваншу» — все просто і зрозуміло. Реванш — це ВСЕ.

Але давайте розберемося.

Спроба повстання Філарета проти ПЦУ — це що? Реванш? Чи, можливо, просто маразм, владолюбство і звичка наших церковних ієрархів думати про майно, а не про душу?

Призначення Портнова на професорську посаду в КНУ — це що? Реванш? Чи просто той факт, що згідно до нашого законодавства Портнов — білий, пухнастий, законослухняний доктор наук, що має право претендувати на будь-які академічні посади? І наша доблестна ГПУ не додумалася за декількох «патріотичних генпрокуорів» висунути якісь обвинувачення проти нього? Про розслідування конституційного перевороту 2010 від Януковича я взагалі мовчу.

Перейменування на честь Жукова проспекту в Харкові — це що? Реванш? Або «хитрозробленість» авторів закону про декомунізацію, які навмисно вивели таких як Жуков за межі його поширення, аби підсолодити декомунізацію для частини електорату? Або те, що ГПУ успішно злила в унітаз справу про сепаратизм Кернеса, бо той обіцяв дати Порошенку результат на виборах президента?

Рішення КСУ у стилі «нічого не бачу, нічого не чую» — це реванш? Чи підтвердження факту, що судді Януковича — завжди «за владу»? І пояснення, чого цих суддів так турботливо тримав Порошенко?

І .т.д.

Всі ці «пошуковці реваншу» мені нагадують того, хто заселився в убиту кімнату гуртожитка (з облізлими стінами і грибком), і, аби прикрасити оселю, видер картинку з журналу, і приліпив її шмарклями на стіну. Згодом шмарклі підсохли, і картинка відвалилася… І потім цей суб'єкт усім озказував, як «накрився його прекрасний ремонт».

Не було жодного «ремонту». Була картинка і трохи шмарклів. Шмарклі засохли, картинка відвалилася — і почався «реванш».

Пост Петра Олещука на фейсбук:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Антивирусная диета: как Рада изменила бюджет под нужды карантина

Ростислав Шаправский заместитель главного редактора Ульяна Безпалько корреспондент Верховн…